Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

T.Y.A.Y. ve SAH.DER. Koşusu'nda zaferin adı CALL TO VICTORY

T.Y.A.Y. ve SAH.DER. Koşusu'nda zaferin adı CALL TO VICTORY

27 Eylül Cuma günü, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği adına İstanbul'da düzenlenen yarış (G2), 10 koşulu programın ilk kupalı mücadelesi olarak saat 18.30'da başladı.

İstanbul yarış sezonunun 71. gününde, Veliefendi Hipodromu heyecan dolu bir koşuya ev sahipliği yaptı. Kurulduğu 1943 yılından itibaren yarışçılığımızın gelişmesi adına faaliyetlerini sürdüren Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği adına düzenlenen koşuda (G2), 2 yaşlı safkan İngiliz tayları mücadele etti. 1400 metre mesafede çim pistte gerçekleştirilen yarışta birbirinden iddialı 4 tay start aldı.

238.000 TL birincilik ikramiyeli mücadelede galibiyeti, Ayşegül Kurtel'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu CALL TO VICTORY (Victory Gallop Serap Gelin / Mountain Cat), 1.21.99'luk derecesiyle jokeyi Ahmet Çelik idaresinde elde etti. (G3) Sadun E.G. Atığ, (G2) Demokrasi ve Milli Birlik Günü, (G1) Karayel ve (G3) Trakya koşularından da zaferle ayrılan Onur Özelcanat'ın antrene ettiği doru erkek tay, bugün gösterdiği performansla üst üste 5. Grup koşu zaferini hanesine yazdırdı.

Koşunun galibi safkanın soy kütüğünü görüntülemek için buraya tıklayınız...

Seyir zevki yüksek bu mücadelede kendisine tabelanın ikinci basamağında yer bulan tay ise, jokeyi Halis Karataş ile koşuda ter döken FULL THROTTLE (Mendip - Cure Notice / Sri Pekan) oldu. Yarışı üçüncü olarak noktalayan safkan, jokeyi Özcan Yıldırım ile ARDAŞAH (Perfecto - Jet Set / Marlin) olurken, KAPTAN GOLD (Captain Rio - Naughty Girl / Unaccounted For), jokeyi Akın Sözen ile tabelayı tamamladı. Koşuda farklar ise 3 Boy - 6 Boy - 23 Boy şeklinde oluştu.

Yarışın videosunu izlemek için tıklayınız...

Mücadelenin ardından şeref tribününde gerçekleştirilen kupa töreninde, kazanan safkanın sahibi adına TJK Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Göktürk'e kupasını, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı ve TJK Asli Üyesi Talip Öztürk takdim etti.

Koşudan galip ayrılan safkanın antrenörü Onur Özelcanat'a plaketini Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği II. Başkanı Turgay Kop verdi.

Mücadelede galip gelen safkanın jokeyi Ahmet Çelik ise plaketini Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Genel Sekreteri Kamil Yurdabak'ın elinden aldı.

Kupa törenine, TJK  Başkanı Serdal Adalı, TJK Genel Saymanı Adil Mert Kaya, Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Özbelge ve Yönetim Kurulu Genel Koordinatörümüz Dr. Ender Aydıner ile Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Şube Başkanları ile Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019