Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

Uluslararası Malazgirt Koşusu’nu DENİZİM kazandı

Uluslararası Yarış Festivali’nin Arap atları için en önemli yarışı olan Malazgirt Koşusu, Büyük Selçuklu Sultanı Alparslan’ın 26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt Savaşı ile Türklerin Anadolu topraklarına kalıcı olarak ayak bastığını ilan eden zaferinin hatırasına 8 Eylül Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleşti.

3+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus (Açık-G3/ULS-W/26) koşu; Topkapı ve Boğaziçi koşularının da yer aldığı 9 koşulu programın 8. mücadelesi olarak saat 17.30’da koşuldu. Sabri Aksu’nun sahibi olduğu, Anadolu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi DENİZİM (Altaha - İlkehanım / Yelhan) jokeyi Halis Karataş idaresinde potoyu rakiplerinin önünde bulan safkan oldu. Alper Ciğer tarafından antrene edilen 6 yaşındaki kır at, bu yıl start aldığı G1 TBMM Koşusu’nu da kazanma başarısı göstermişti.

DENİZİM’in soy kütüğü bilgileri için buraya, 2019 yılı Uluslararası Malazgirt Koşusu’nu izlemek için buraya tıklayınız.

1600 metre çim pistte yapılan bu zorlu sınavda ikinciliğe, son iki startında Ali Rıza Bey (G2) ve Bursa Vali (G3) Koşularını kazanan YELTAY (Güntay - Yeldem / Pegasus) Selim Kaya’yla yerleşti. Mustafa Çiçek idaresindeki KASMANBEY (Caş - Almimruhiye.25 / Alaz) üçüncü olurken, TALİPHAN (Caş - Kutbike / Odinhan) da Ahmet Çelik’le tabelayı tamamlayan safkan oldu.

Koşunun birincilik ikramiyesi 190.000 TL’ydi. Kazanan DENİZİM için bitiriş derecesi 1.45.35, koşudaki farklar ise Baş - 3 Boy - 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından Şeref Tribünü’nde düzenlenen törende, kazanan atın sahibi Sabri Aksu’ya kupasını TJK Başkanı Serdal Adalı verdi.

Avrupa Akdeniz Atçılık Federasyonu II. Başkanı, YKK Üyesi ve eski Başkanlarımızdan Behçet Homurlu, safkanın antrenörü Alper Ciğer’e plaket takdim etti.

Koşuyu kazanan safkanın jokeyi Halis Karataş’a plaketini YKK Üyesi ve TJK Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özbelge verdi.

Kupa töreninde Yönetim Kurulu Üyelerimiz Yüksel Göktürk ile Hakan Yücetürk, Asli Üyemiz N. Arek Kuyumciyan ve davetliler de yer aldı.


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019