Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

Diyarbakır yarış sezonu başladı

Yarışçılığımıza 2009 yılında kazandırılan ve yüz ölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük hipodromu olma özelliğine sahip Diyarbakır Hipodromumuzda, yeni yarış sezonunun startı 4 Eylül Çarşamba günü verildi.

2019 yılı Diyarbakır yarışlarına 4 Eylül Çarşamba günü 9 koşulu bir programla start verildi. 1. yarış gününün ilk koşusunu Ali Kaya’nın sahibi olduğu 6 yaşındaki kır erkek safkan KRALINADAMI (Ağa Karaca – Demirçiçek / Demirkır) Aprantisi Mustafa Işık ile kazandı.

4+ yaşlı 10 safkan Arap atının katıldığı (Şartlı – 3 / DHÖW / Y1 ) koşuda, JUNYIR SANCAK (Sancakbeyi – Çiftelergülü / Albatur) ikinciliği elde ederken, ÇIKMAZOĞLU (Karataş – Akçıkmaz / Rüzgar 30) üçüncü, ŞANSLI YALÇIN (Atomkarınca – Yarenkız / Umutbey) ise tabelayı tamamladı.  Bitiriş derecesinin 2.35.00 olduğu koşuda farklar 9,5 Boy – 9,5 Boy – 4 Boy şeklinde sonuçlandı.

Kum pistte gerçekleşen 2000 metre mesafeli mücadelenin birincilik ikramiyesi ise 19.000 TL olarak belirlenmişti.

Saat 14.00’daki koşunun ardından sezonun açılış koşusu olması nedeniyle padok alanında bir tören düzenlendi. Törende, koşuyu kazanan atın ilgilisi Garip Çizik’e plaketini, Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu verdi.

TJK Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yücetürk, safkanın antrenörü Abdulgaffar Toprak’a, Yüksek Komiserler Kurulu Danışmanı Mustafa Özdemir ise kazanan atın aprantisi Mustafa Işık’a birer buket çiçek verdi.

Törende ayrıca, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Cehdi Advan, kazanan ata bir blanket hediye etti.

Diyarbakır ilinin tarihi ve kültürel tanıtımına katkı sağlayan hipodromumuz Çınar ilçesinde yer almakta olup merkeze 22 km mesafede bulunmaktadır. Sezon boyunca yarışlar; Eylül ayında Çarşamba, Ekim ile 12 Kasım tarihleri arasında Salı, 19 Kasım ile 12 Aralık tarihleri arasında ise Salı ve Perşembe günleri gerçekleştirilecek. 18 yarış gününün yapılacağı sezonda, 60’ı İngiliz ve 60’ı da Arap atlarına olmak üzere 120 koşu bulunuyor. 

Yeşillikler içinde bir hipodrom

Diyarbakır Hipodromumuz, hizmete girdiği günden itibaren at yarışlarının yapılmasının yanı sıra bölge halkına ekonomik ve sosyal yönden de destek veriyor. Yarışseverlerimiz yarışları izlerken aynı zamanda doğa ve yeşilliklerle buluşuyor, aileleriyle birlikte kaliteli zaman geçirmenin tadına varıyorlar. 

Yetişkinlere at binme imkânı devam ediyor

Gerek yarış gününde gerekse de yarış olmayan günlerde aileleriyle birlikte hipodroma gelen halkımız, ata sporumuzun yaşatılabilmesi ve toplumumuzda at sevgisinin geliştirilmesi amacıyla uzmanlar eşliğinde yetişkinlere yönelik At’lı binişler gerçekleştirebiliyor. Şimdiye kadar at binme heyecanını yaşayanlar arasında 3250 yetişkinimiz bulunuyor.

At’la Terapi hizmeti devam ediyor

Sosyal sorumluluk projelerimizin başında gelen At’la Terapi Merkezimiz de Diyarbakır Hipodromumuzda hizmet vermeye devam ediyor. Özel seçilmiş atlar ve alanında uzmanlaşmış eğitmenlerimizin bulunduğu At’la Terapi Merkezimizde ata binmesi doktor raporuyla uygun görülen özel çocuklarımıza ücretsiz olarak hizmet veriyoruz.

Şu ana kadar merkezimize bireysel ve kurumsal olarak başvuruda bulunan 708 özel çocuğumuza 16.001 terapatik biniş yaptırıldı. Haftada 3 gün Salı, Çarşamba ve Cumartesi günleri hizmet veren At’la Terapi Merkezimize ilgi her geçen gün artmakta olup özel çocuklarımıza ve ailelerine son derece faydalı bir hizmet sunulmaktadır.

Yeni başlayacak yarış sezonunda Diyarbakır Hipodromu’nda gerçekleştirilecek kupalı mücadeleler şöyledir; 

  • 11 Eylül 2019    Jandarma Koşusu
  • 18 Eylül 2019    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Koşusu
  • 25 Eylül 2019    Diyarbakır Karpuz ve Kültür Festivali Koşusu
  • 01 Ekim 2019    Çınar Belediye Başkanlığı Koşusu
  • 08 Ekim 2019    Dicle Üniversitesi Koşusu
  • 15 Ekim 2019    Çınar Kaymakamlığı Koşusu
  • 15 Ekim 2019    Zerzevan Kalesi Koşusu
  • 22 Ekim 2019    Vali Koşusu
  • 29 Ekim 2019    Diyarbakır Barosu Koşusu
  • 05 Kasım 2019  Tahir Polat Koşusu
  • 12 Kasım 2019  Dicle  Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Koşusu
  • 19 Kasım 2019  Bölge Veteriner Hekimler Odası Koşusu
  • 21 Kasım 2019  Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu
  • 28 Kasım 2019  Diyarbakır Orman Fidanlık Müdürlüğü Koşusu
  • 03 Aralık 2019    Güneydoğu Spor Yazarları Derneği Koşusu
  • 05 Aralık 2019    Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Koşusu
  • 12 Aralık 2019    Bismil Kaymakamlığı Koşusu

Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019