Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

Babalar Günü Koşusu’nu AŞEMEZ kazandı.

Pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de Babalar Günü, her yıl Haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanmaktadır. İlk kez 1910 yılında Amerika’da kutlanan bu özel gün adına 16 Haziran Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda G2 seviyesinde bir koşu düzenlendi. 2001 senesinden beri düzenlenen Anneler Günü Koşusu’nun ardından Babalar Günü için de programa koşu eklenmesi yarışseverler tarafından memnuniyetle karşılandı.

İstanbul yarış programının dördüncü mücadelesi Babalar Günü Koşusu’ydu. 238.000 TL birincilik ikramiyesi belirlenen (Açık-G2/DHT) yarışta 4 yukarı yaşlı 14 safkan Arap atı start aldı. Erdal Öztürk’ün sahibi, Hilmi Giray’ın yetiştiricisi, Nurullah Güven’in de antrenörü olduğu AŞEMEZ (Yalaz - Dilayda / Kalamış), jokeyi Deniz Yıldız ile rakiplerini mağlup ederek Türkiye’de ilk kez koşulan Babalar Günü Koşusu’nu birincilikle noktaladı. 8 yaşındaki başarılı safkan son galibiyetini Şubat ayındaki Tarsus Belediye Başkanlığı Koşusu’nda (KV-8) elde etmişti.

Sentetik pistte 1500 metre mesafe üzerinden yapılan yarışın ikincisi Mehmet Kaya idaresindeki TAŞKIR (Araslı - Yazgünü / Halid) oldu. Son galibiyetini Dumlupınar Koşusu’nda (G2) alan BATMANASLANI (Tamerinoğlu - Kırsultan / Demirkır) Halis Karataş’la üçüncülükte kendine yer buldu. Hışman Çizik ile piste çıkan SATANHAN (Özduran - Dişi Kartal / Sağanak) ise tabelayı tamamladı.

Koşuda galibiyete ulaşan AŞEMEZ için bitiriş derecesi 1.40.71 olurken, farklar: 1 Boy - 1,5 Boy - 2,5 Boy şeklinde kayıtlara geçti.

Yarışın ardından Şeref Tribünü’nde yapılan ödül töreninde galip safkanın sahibi Erdal Öztürk’e kupasını TYAYSD Başkanımız ve TJK Asli Üyesi Talip Öztürk verdi.

Seremoniye TJK Yönetim Kurulu Genel Koordinatörü Dr. Ender Aydıner, TJK Asli Üyesi Can N. Güven ve İstanbul Hipodrom Müdürü Çetin Özdemir de katıldı.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/babalargunu16619e.jpg

Güzel bir pazar gününü aileleriyle Veliefendi’de geçirmeyi tercih eden babalarımıza günün anısına tişört dağıtıldı.

 

 

 


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019