Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

71. Tarım ve Orman Bakanlığı Koşusu’nu üst üste ikinci kez ALTINCI HİS kazandı

Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda İlkbahar-Yaz sezonunun 18. yarış günü, yılın en önemli koşularından birine sahne oldu. Arap atlarının en zorlu ve prestijli sınavlarından sayılan Tarım ve Orman Bakanlığı Koşusu, 1 Haziran Cumartesi günü programın 6. mücadelesi olarak 16.30’da gerçekleşti.

Geleneksel olarak 2400 metre çim pistte yapılan (Açık-G1/DHT/TR) yarışa 4+ yaşlı 12 safkan Arap atı katıldı. Cüneyt Yıldızhan’ın sahibi olduğu, Sultansuyu Tarım İşletmeleri tarafından yetiştirilen ALTINCI HİS(Özgünhan - Serengül / Sergen) tıpkı geçen yılki gibi zafere uzanan isim olmayı başardı. Mehmet Akbulut antrenesindeki safkan bu kez jokeyi Halis Karataş idaresinde piste çıktı ve geçtiğimiz sene yaptığı 2.47.73’lük bitiriş derecesini geliştirerek 2.44.88’lik bir dereceye imza attı. Kariyerinde Anadolu Tarım İşletmesi Koşusu (G2), Süleyman Çelebi Koşusu (A3) ve Vali (İstanbul) Koşusu (G3) galibiyetleri de bulunan 6 yaşındaki al at, 11 Mayıs’taki son startında TBMM Koşusu’nu (G1) ikincilikle tamamlamıştı.

Başarılı jokey Halis Karataş ise son 14 yıldır kazanamadığı Tarım ve Orman Bakanlığı kupasına bu sonuçla birlikte toplamda 8. kez uzanmış oldu.

ALTINCI HİS’in soy kütüğü bilgileri için buraya, 2019 yılı Tarım ve Orman Bakanlığı Koşusu’nu izlemek içinse buraya tıklayınız.

Beyaz bayrakla birlikte grubun önüne düşüp koşuya tempo veren CEVHER, son düzlükte yanına gelen SERDÜMEN ile birincilik mücadelesine girerken dışlarından sprinte kalkan ALTINCI HİS her iki rakibini de avlayarak 3 boy farkla potoya süzüldü. Geride Ahmet Çelik idaresindeki CEHVER (Bilgin - Mahsuse.45 / Albatur) rakibinin ataklarına direnerek ikinciliği kurtarırken, Ayhan Kurşun’la koşuya katılan SERDÜMEN (Tamerinoğlu - Birgican / Çelebi.1) de üçüncülükte kaldı. Startta 3 boy kadar oyalanan FİRİKYA (Ağa Karaca - Kemiyetülırak.55 / Bodrum) ise jokeyi Nevzat Avci idaresinde tabelayı tamamlayan safkan oldu.

615.000 TL birincilik ikramiyesi belirlenen Grup 1 koşuda farklar 3 Boy - Baş - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından Şeref Tribünü’nde düzenlenen törende kazanan atın sahibi adına Mücahit Yıldızhan’a kupasını, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Mustafa Aksu verdi.

TJK Başkanı Serdal Adalı da safkanın antrenörü Mehmet Akbulut’a plaketini verdi.

Kazanan safkanın jokeyi Halis Karataş ise plaketini Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İbrahim Halil Yıldız’ın elinden aldı.

Kupa törenine TİGEM Genel Müdür Yardımcısı ve YKK Danışmanı Ali Osman Kıyak, TİGEM Atçılık Daire Başkanı Nadi Çolakoğlu, YKK Genel Koordinatörü Murat Birol Kayım ve YKK Danışmanı Doğan Çağatay’ın yanı sıra TJK Yönetim Kurulu ve YKK Üyesi Ahmet Özbelge de katıldı.


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019