Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

Uluslararası Longines Topkapı Koşusu’nda zaferin adı RHYTHM DIVINE

Türklerin kurmuş olduğu, tarihin en güçlü imparatorluklarından Osmanlı’nın kurumlaşmasının bir yansıması olarak Fatih Sultan Mehmet tarafından 1478’de yaptırılan Topkapı Sarayı, yaklaşık 380 sene devletin idare merkezi ve Osmanlı sultanlarının resmi ikametgâhı olmuştur. Görkemli geçmişimizi yâd etmemize imkân sağlayan ve Topkapı kavramına verdiğimiz değeri çağrıştıran Uluslararası Topkapı Koşusu, bu yıl da LONGINES sponsorluğunda gerçekleşti.

2019 yılı Uluslararası Yarış Festivali’nin en önemli sınavı olan Topkapı Koşusu (Açık-G2/ULS) 8 Eylül Pazar günü saat 16.00’da koşuldu. Ülkemizin en başarılı 3+ yaşlı İngiliz atlarından 5’inin sahne aldığı bu geleneksel yarışta Murat Çağımnı’nın 4 yaşındaki doru erkek safkanı RHYTHM DIVINE (Torok - Stainless / Unaccounted For) jokeyi Özcan Yıldırım ile zafere ulaşmayı başardı. Oğuz Yalçın’ın yetiştiricisi, Ferhat Taş’ın da antrenörü olduğu safkan üst üste beşinci kez Özcan Yıldırım idaresinde piste çıkarken bunlardan dördünü (diğerleri G1 Haliç, G1 Fatih Sultan Mehmet ve G3 Vehbi Koç Koşuları) galibiyetle tamamlamış oldu.

Koşuyu izlemek için buraya, kazanan safkanın soy kütüğü bilgileri için buraya tıklayınız.

Çim pistte 1600 metre mesafe üzerinden yapılan yarışta, bu yılın G1 Erkek Tay Deneme Koşusu galibi YAMANLARBEYİ (Torok - Alakan / Kaneko) jokeyi Ahmet Çelik’le ikinci oldu. Son olarak G1 Yavuz Sultan Selim Koşusu’nu kazanan 5 yaşındaki ULAN BATOR (Luxor - Gençceren / Kaneko) Mustafa Çiçek idaresinde tabelanın üçüncü basamağına yerleşirken, son startında A3 Kültür ve Turizm Bakanlığı Koşusu’nu birincilikle tamamlayan LONG RUNNER (Gio Ponti - Borrowing Base / Personal Flag) da dördüncü oldu.

Dağıtılacak toplam ikramiyenin 807.500 TL olarak belirlendiği koşuda birinciye 475.000 TL, ikinciye 190.000 TL, üçüncüye 95.000 TL, dördüncüye ise 47.500 TL verildi. Ayrıca yarışın sponsoru LONGINES tarafından belirlenen toplam 91.800€'luk bonus da birinciye 288.881 TL, ikinciye 144.440 TL, üçüncüye 86.664 TL ve dördüncüye 57.776 TL şeklinde dağıtıldı.

Koşuda kazanan doru erkek safkan için bitiriş derecesi 1.34.75 olarak sonuçlanırken, farklar 1,5 Boy - 1,5 Boy - 2,5 Boy şeklinde oluştu.

Yarışın Winner Circle’da gerçekleştirilen ödül töreninde, kazanan safkanın sahibi Murat Çağımnı’ya kupasını Longines Marka Direktörü Özlem Kıroğlu Geylan takdim etti.

Safkanın antrenörü Ferhat Taş’a plaketini TJK Genel Saymanı Adil Mert Kaya verdi.

Kazanan jokey Özcan Yıldırım’a ise plaketini TJK Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Göktürk verdi.

Longines Marka Direktörü Özlem Kıroğlu Geylan ayrıca, günün anısına kazanan atın sahibi, antrenörü ve jokeyine, şıklığın sembolü olan Longines marka birer saat hediye etti.

Törende TJK Başkanı Serdal Adalı, TJK Genel Sekreteri Sadettin Atığ, YKK ve TJK Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özbelge, Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Yücetürk ile Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kayakıt da yer aldı.

Festival kapsamında Longines Zarafet Ödülü töreni de düzenlendi. Longines Marka Direktörü Özlem Kıroğlu Geylan’ın da aralarında bulunduğu jüri en zarif, şık ve yaratıcı şapkalı kadın davetliyi seçti. Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürümüz Aylin Sevim, InStyle Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bahar Kader ve ekranların ünlü ismi Oylum Talu'nun da katıldığı törende, Zarafet Ödülü’ne layık görülen Rachel Araz Kiresepi’ye Longines DolceVita Koleksiyonu’na ait saati Özlem Kıroğlu Geylan takdim etti.

Spor, sanat ve siyaset dünyasından yerli ve yabancı birçok konuğun ağırlandığı festivalin kapanış gününde hipodrom genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Samba Bandosu gösterisi, müzik dinletisi, çocuk aktiviteleri, pandomim gösterisi, ücretsiz Nescafe ve Redbull servisleri ile Apranti Okulu manej alanındaki Pony Club etkinliği yarışseverlerden ilgi gördü.


Festivalin resmi ulaşım sponsoru olan Volkswagen, hipodromun Yenimahalle kapısından giriş yapan davetliler için VIP hizmeti verdi.


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019