Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

Uluslararası IFAHR Koşusu'nu GÜMBÜRGÜMBÜR kazandı

Uluslararası Arap Atı Yarışçılık Otoriteleri Federasyonu (IFAHR) adına düzenlenen koşu İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 7 Eylül Cumartesi günü gerçekleşti. Uluslararası Yarış Festivali’nin ilk gününde programın son kupalı randevusu olan (KV-9/ULS-W) koşu Arap atlarının etkileyici birincilik mücadelesine sahne oldu.

3+ yaşlı 6 safkan Arap atının katılım gösterdiği 105.000 TL birincilik ikramiyeli koşuda zafere uzanan isim, Engin Alagöz’e ait 9 yaşındaki al at GÜMBÜRGÜMBÜR (Kaizbert - Kalamış Esintisi / Kalamış) oldu. Melek Özgül tarafından antrene edilen ve jokeyi Mehmet Kaya idaresinde piste çıkan safkan, geçtiğimiz yıl bu mücadeleden dördüncülükle ayrılmıştı.

Safkanın soy kütüğü bilgilerine ulaşmak için tıklayınız.

Sentetik pistte düzenlenen 2100 metre mesafeli yarışta starttan 1,5 boy geç çıkmasına karşın kazanmayı başaran GÜMBÜRGÜMBÜR’ün ardında ikincilikte yer alan safkan ERTEMİZ (Demirkazık - Kafkas Kızı / Caş) oldu. FATİH AĞA (Kaizbert - Aybeniz / İbocan) üçüncülüğe yerleşirken, UMUTLU (Saruhanağa - Artvin Güzeli / Kaizbert) da tabelanın son basamağında kendine yer buldu.

Kazanan safkan için bitiriş derecesi 2.25.44 olarak kayıtlara geçti ve farklar Boyun - Boyun - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarış sonrası düzenlenen ödül töreninde kazanan atın sahibine vekaleten Ömer Sönmez’e kupasını IFAHR Başkan Yardımcısı Mats Genberg takdim etti.

IFAHR Genel Sekreteri ve SOREC Yarışçılıktan Sorumlu CEO Yardımcısı Dr. Hicham Debbagh, kazanan atın antrenörü Melek Özgül’e plaketini verdi.

Kazanan jokey Mehmet Kaya’ya plaketini de IFAHR Başkan Yardımcısı Mats Genberg verdi.

Törene TJK Genel Sekreteri Sadettin Atığ ve Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Göktürk de katıldı.

IFAHR

Uluslararası Arap Atı Yarışçılık Otoriteleri Federasyonu, bütün dünyada, Safkan Arap Atları Yarışçılığı’nın gelişmesine yardımcı olmak ve yarış atı olarak Arap atının imajını dünya genelinde yükseltmek maksadıyla kar amacı olmayan bir organizasyon olarak 1999 yılında kurulmuştur. Uluslararası Arap Atı Yarışçılık Otoriteleri Federasyonu bütün katılımcıların ve üyelerinin uluslararası alanda faaliyet göstermelerini teşvik etmeye çalışmaktadır. IFAHR’in web sitesi [ www.ifahr.net ], dünya çapında Arap Atı Yarışçılığı çalışmaları hakkında bilgi edinilebilecek bir merkezdir. IFAHR’ın bünyesinde, Black Type veya Grup Yarışlarının tasdik edilmesi için tek yetkili makam olan ISCS (Uluslararası Kataloglandırma Standartları Komitesi) tarafından onaylanan bir Yarış Komitesi mevcuttur. Bütün dünyada en iyi Safkan Arap Atı Yarışları kısaca Gr1PA, Gr2PA, Gr3PA olarak bilinir.


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019