Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

Uluslararası İstanbul Koşusu’nda zafer ISKRA’nın oldu

2019 yılı Uluslararası Yarış Festivali’nin birinci günü, Grup seviyeli iki koşuya sahne oldu. Bunlardan ilki 8 koşulu programın 4. mücadelesi olarak saat 19.30’da koşulan G3 Uluslararası İstanbul Koşusu’ydu. Roma, Bizans ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış, günümüzde de Türkiye’nin en büyük metropolü konumunda bulunan, yüzyıllar boyu sanatçılara ilham olmuş bu muhteşem şehir adına düzenlenen koşu, 7 Eylül Cumartesi günü Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleşti.

3+ yaşlı İngiliz atlarına mahsus (Açık-G3/ULS/D) koşuya birbirinden başarılı 6 dişi safkan katıldı. Son metreleri inanılmaz bir çekişmeye sahne olan 2019 yılı Uluslararası İstanbul Koşusu’nu Mustafa Ülkan Delikan’ın sahibi olduğu, bu yılın G1 Karadeniz Koşusu galibi ISKRA (Mount Nelson - Euro Empire / Bartok) jokeyi Halis Karataş’la kazandı. Lindum Partnership tarafından yetiştirilen, Dinçer Sevgili antrenesindeki doru kısrak iki yıl önce de bu koşuda start almış ancak beşincilikte yer almıştı.

Safkanın soy kütüğü bilgileri için tıklayınız.

Koşuda startın verilmesiyle beraber önlere gelip liderliği alan The Last Romance uzun süre yerini korudu, ancak son düzlüğe çıkılır çıkılmaz içinden gelen Miss Helin ve dışından gelen Tatvan İncisi’ne yakalandı. Bu iki kısrağın giriştiği birincilik mücadelesine, son 200’e girilirken en dıştan çok etkili bir sprint yapan  ISKRA son verdi ve safkan potoyu bir baş farkıyla önde buldu. 1600 metre çim pistte yapılan 238.000 TL birincilik ikramiyeli koşuda TATVAN İNCİSİ (Scarface - Hanımkız / Always A Classic) Gökhan Kocakaya’yla ikincilikte kalırken, daha geride MISS HELİN (Bin Ajwaad - Golden Victory / Acclamation) jokeyi Özcan Yıldırım ile üçüncü, bu yılın Gazi şampiyonu THE LAST ROMANCE (Tizway - Cumulus / Kingmambo) ise Ahmet Çelik idaresinde dördüncü oldu.

Bu heyecan dolu yarışı izlemek için tıklayınız.

Kazanan ISKRA için koşudaki bitiriş derecesi 1.35.97 olarak kayıtlara geçerken, farklar Baş - 1 Boy - 4,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından gerçekleştirilen törende kazanan atın sahibi Asli Üyemiz Mustafa Ülkan Delikan’a kupasını, TJK Başkanı Serdal Adalı verdi.

Safkanın antrenörü Dinçer Sevgili’ye plaketini TJK Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Göktürk takdim etti.

Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi ve TJK Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özbelge ise safkanın jokeyi Halis Karataş’a plaketini verdi.

Winner Circle’daki törene TJK Genel Sekreteri Sadettin Atığ, Genel Saymanı Adil Mert Kaya, Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Yücetürk ve Funda Teker de katıldı.


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019