Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi mezuniyet töreni gerçekleşti

Kurulduğu günden beri birbirinden başarılı jokeyleri Türk atçılık sektörüne kazandıran Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi, 34. Dönem mezunlarını verdi. 5 Temmuz Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda bulunan Byerley Turk Salonu’nda yapılan organizasyona, Yüksek Komiserler Kurulu Danışmanı Mustafa Özdemir, TJK Genel Saymanı Adil Mert Kaya, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı ve TJK Asli Üyesi Talip Öztürk, TJK Asli Üyeleri Can N. Güven, Ziya Adalar, Faruk Tınaz, Selman Taşbek ve Duygu Fatura, TJK Genel Müdürü Tuncel Aydın, TJK Genel Müdür Yardımcıları Murat Kuluöztürk ve Mehmet Şirin Bozkurt, II.Başkanımız Ş.Turgay KOP, At Yarışı Yazarları Derneği Başkanı Reşat Köstem ve Derneğin II. Başkanı Atahan Zilcioğlu, Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kayakıt, İstanbul Hipodrom Müdürü Çetin Özdemir, Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi Müdürü Zeynep Haldan Postalcı, Müdür Yardımcısı Bercis Merdanoğlu,  Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi Danışmanı Süleyman Akdı ve eğitmenler ile birlikte mezun olan kursiyerlerin aileleri de katıldı.

Mezuniyet Töreni, TJK Genel Saymanı Adil Mert Kaya’nın yaptığı açılış konuşması ile başladı. Kaya, “2 yıllık yoğun bir eğitim döneminin ardından, hayatınızda yepyeni bir sayfa açtığınız bugünde, mezuniyet gününüzde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz.

 

Nasıl ki atçılık bizler için, tekniği, pratiği ve tecrübeyi, tutku ve disiplinle birleştirerek her gün yeni bir şeyler öğrendiğimiz bir hayat tarzıysa,

bundan sonra her birinizi şampiyon jokey adayları olarak gördüğümüz siz apranti kardeşlerimiz için de öyle olacağına inanıyoruz. Şampiyon jokey adayı diyorum çünkü hepinizin size harcanan emek ve zamanın karşılığını sahalarda yeni şampiyon jokeyler olarak hocalarınıza ve bize vereceğinize inancımız tam. Bunu yaparken de başarılı meslek hayatınız dışında sporcu ahlakınız, düzenli hayatınız ve mütevaziliğinizle örnek insanlar olmanızı sizden bekliyoruz. Eğitim merkezimizdeki çok değerli hocalarınız hepinizi başarıya götürecek yol haritasını sizlere verdi. Ancak jokeyliğin bir kabiliyet işi olduğu kadar pratik ve tecrübe işi olduğunu da sakın unutmayın ve sürekli kendinizi geliştirin.

 

Atların son derece hassas canlılar olduğunu, onların da bizler gibi farklı karakter özelliklerine sahip olduğunu ve en önemlisi bundan sonraki hayatınızda sizin en önemli yol arkadaşınız olacağını asla unutmayarak davranışlarınıza bu doğrultuda şekil verin.

Sözlerime son verirken, üzerinizde emekleri bulunan saygıdeğer hocalarımızı ve sizleri tebrik ediyor, çıktığınız bu yolda siz atların sırtındayken, sizin de sırtınızda tüm camianın ve o atlara emek verenlerin sorumluluğu olduğunu unutmayacağınıza inanıyorum. Bundan sonra atlarımız size, siz de atlarımıza emanetsiniz, yolunuz açık olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

Ardından konuşma yapmak için kürsüye gelen Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi Müdürü Zeynep Haldan Postalcı ise, “Bugün burada bu sevinci paylaşmak için toplandık. İki yıl önce Eğitim Merkezimize teslim ettiğiniz evlatlarımızı, birbirinden değerleri öğretmenlerimiz, idari kadromuzun da desteğiyle hem mesleki alanda hem de sosyal yaşamlarında başarılı bireyler olmaları için eğitim vererek yarınlara hazırladı. Mezun olan öğrencilerimiz, diplomalarını almalarını müteakip, yarış sahalarında çalışmaya başlayacak. Mesleklerine adım attıkları bir yıl süresince koşulara katılıp katılmadıkları, koşu performansları ve genel durumları binicilik öğretmenlerimiz tarafından takip edilecek olup, görüş ve önerilerini ilgili aprantilerle paylaşarak mezunlarımıza sahaya adaptasyonları aşamasında destek olunacaktır.

Siz sevgili öğrenciler, bugünden itibaren yepyeni yaşam deneyimlerin içinde barındıran bir dönem başlıyor. Sizleri önemli sorumluluklar bekliyor. Dünyada atçılık alanındaki gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip etmek, kendinizi sürekli olarak geliştirmek bu sorumlulukların başında geliyor. Diğer bir sorumluluğunuz ise çevrenize karşı olup, dürüst, ahlaklı ve topluma faydalı bir birey olmaktır. Eğitim Merkezimizde görev yapmakta olan tüm arkadaşlarım adına mezuniyetinizden dolayı sizleri kutlar, başarı ve mutluluklar dilerim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşma yapmak üzere, Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nin 34. Dönemini birincilikle noktalayan Vedat Abiş kürsüye geldi.

Ailesine ve öğretmenlerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Abiş, “Zaman hızla akıp geçiyor, bu yüzden herkesin bir hedefi olmalı. Hayatımızın sonunda nerede olacağımızı bilmek istiyorsak nereye gideceğimizi bilmeliyiz. Hedefe ulaşma yolumuzu azim ve irademizin yanı sıra eğitimimiz belirleyecek. Bu zorlu yolda değerli hocalarımızın bizlere tutmuş olduğu ışık yol gösterici olacak. Kariyerlerimiz boyunca zorlu anlar yaşayacağız elbet, düşeceğiz ancak her seferinde kalkmasını bileceğiz. Asla pes etmeyeceğiz. Bizlere iki yıl boyunca birbirinden faydalı eğitimler verildi. Bizlere göstermiş olduğunuz hoş görüyü ve sabrı asla unutmayacağız. Bu emeğin karşılığını vereceğimizi şahsım ve arkadaşlarım adına söz veriyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sahneye dans gösterilerini sunmak için kursiyerler çıktı. İlk olarak, ikinci sınıf apranti adayları partnerleriyle birlikte Flamenko gösterisi sergiledi. Ardından birinci sınıf kursiyerler ortaya koydukları Kafkas Halk Oyunları gösterisi ile davetlilere keyifli anlar yaşattı. Okuldan 26 kursiyer mezun olmaya hak kazandı.

Dans gösterilerinden sonra öğrencilere diplomaları verildi.


Birinci olarak mezun olan Vedat Abiş’e diplomasını TJK Genel Saymanı Adil Mert Kaya;


Başkanımız ve TJK Asli Üyesi Talip ÖZTÜRK 


Üçüncü olan kursiyer Kadir Demirel’e diplomasını At Yarışı Yazarları Derneği Başkanı Reşat Köstem;


Dördüncü olarak mezun olan Mahmut Bağ’a diplomasını Asli Üyemiz 
Can Güven;


Berkant Gökçe diplomasını Asli Üyemiz Faruk Tınaz’ın elinden aldı. Tınaz, yaptığı konuşmada, “Pırıl pırıl kardeşlerimizin yolları açık olsun, inşallah hepsi birer şampiyon olur” ifadelerini kullandı.


İbrahim Sefa Söğüt'e, diplomasını Asli Üyemiz Selman Taşbek verdi. Taşbek, “Çocuklarınızı ana kuzusu olarak gönderdiniz. Şimdi hepsi için yeni bir sayfa açılıyor onlar için. Benim de çocukluğum buralarda geçti. Başlarında çok değerli eğitimciler var. Bu hocaları sayesinde hepsi birer şampiyon olacaklar. Hepsiyle gurur duyacağımıza inanıyorum. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.


Görkem Özçelik’e diplomasını Asli Üyemiz Ziya Adalar;


Mehmet Ali Çetin'e diplomasını TYAYSD İkinci Başkanı Turgay Kop;


Umut Demir’e diplomasını Genel Müdürümüz Tuncel Aydın;


Cemal Paso'ya diplomasını Genel Müdür Yardımcımız Murat Kuluöztürk;


Berat Keleşoğlu'na diplomasını Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Şirin Bozkurt;


Nizamettin Demir'e diplomasını SAAYSD Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kayakıt;


Fatih Akbulut'a diplomasını Ekrem Kurt Apranti Eğtim Merkezi Danışmanı Süleyman Akdı;


Göktan Kayıp'a diplomasını, Gazi Koşusu’nu 9 kez kazanarak rekoru halen elinde bulunduran efsane jokey Mümin Çılgın;


Muhammed Mir Bilgin'e diplomasını eski jokeylerimizden Aykut Arıcı;


Abdullah Çankaya’ya diplomasını eski jokeylerimizden Yaşar Atçı;


Ali Şenbahar'a diplomasını İstanbul Hipodrom Müdürü Çetin Özdemir;


Yiğit Aslan’a diplomasını Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi Müdürü Zeynep Haldan Postalcı;


Yusuf Cengiz'e diplomasını Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Bercis Merdanoğlu;


Sinan Akşın’a diplomasını Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi binicilik eğitmeni Davut Akdı;


İsmail Yıldırım'a diplomasını Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi binicilik eğitmeni Ömercik Ay;


Emre Ergür'e diplomasını Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi binicilik eğitmeni Kıvanç Cemil Tüysüz;


Mehmet Kıyak’a diplomasını Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi binicilik eğitmeni Ramazan Demirkıran;


Yunus Çelikbaş'a diplomasını jokey Hışman Çizik;


Muhammet Özdemir'e diplomasını Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi beden eğitimi öğretmeni Ediz Börühan;


Burhan Sarıdal'a diplomasını Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi binicilik eğitmeni Ferhat Yavaş verdiler.

Ayrıca, mezun olan kursiyerlere TJK tarafından hediyeler takdim edildi.


Kursiyerlerin sergiledikleri atlı gösteri büyük ilgi gördü.

 


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019