Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

93. Gazi Koşusu'nda zaferin adı THE LAST ROMANCE

Ahmet Çelik
üst üste 5. kez kupaya uzanarak tarih yazdı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına, 1927 yılından beri kesintisiz düzenlenen, Türk Yarışçılığının Derbisi Gazi Koşusu, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 30 Haziran Pazar günü gerçekleşti. Adını yarış tarihimize altın harflerle yazdırmak adına 18'i erkek, 2'si dişi toplam 20 tay bu dev derbide, yaklaşık 35 bin kişilik bir seyirci kitlesi önünde sahne aldı.

2019 yılının şampiyonu, jokeyi Ahmet Çelik idaresinde koşuya katılan THE LAST ROMANCE (Tizway - Cumulus / Kingmambo) oldu. Melis Kurtel Emin'in sahibi olduğu, Moz.Org.Tar.Hay.San.Tic.A.Ş tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Orkun Özelcanat'ın yaptığı 3 yaşlı doru dişi tay için bitiriş derecesi 2.27.73 oldu. Safkanın jokeyi Ahmet Çelik bu zaferle birlikte üst üste 5’inci Gazi Koşusu galibiyetine ulaştı ve tarihe geçti. Şampiyon jokey 2015'te RENK, 2016'da GRAYSTORM, 2017'de PIANO SONATA ve 2018'de de HEP BERABER isimli safkanlarla birincilik kürsüsüne çıkmayı başarmıştı.

Bu yılın şampiyonu THE LAST ROMANCE'ın soy kütüğü bilgileri için tıklayınız.

93. Gazi Koşusu'nu izlemek için tıklayınız.

Çim pistte 2400 metre mesafede adına yakışır bir mücadelenin gerçekleştiği koşunun ikincisi Tolga Karakartal'ın sahibi olduğu, Özcan Yıldırım idaresindeki KUZEY KAFKASYALI (Luxor - Uba / River Special) olurken, Murat Dıragumandan'a ait HÜRAT (Torok - Esmerbal / Okawango) jokeyi Erhan Yavuz ile üçüncü, Ahmet Güzelocak'ın sahibi olduğu SCOUTLEO(Victory Gallop - Sopran Gath / Galileo) ise jokeyi Gökhan Gökçe ile dördüncü oldu. 1.650.000 TL birincilik ikramiyeli koşuda farklar 2 Boy - 1,5 Boy - 2,5 Boy şeklinde kayıtlara geçti.

Büyük bir kalabalığın eşlik ettiği Winner Circle'daki (tören alanı) kupa töreninde, kazanan tayın sahibesi Melis Kurtel Emin'e Gazi Kupasını, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Mustafa Aksu birlikte verdiler.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, kazanan safkanın antrenörü Orkun Özelcanat'a vekaleten Onur Özelcanat'a plaket takdim etti.

Kazanan tayın jokeyi Ahmet Çelik ise plaketini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun elinden aldı.

Halkın alkışlarla eşlik ettiği heyecan dolu törene, TJK Başkanı Serdal Adalı, TJK Genel Saymanı Adil Mert Kaya, Yüksek Komiserler Kurulu ve TJK Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özbelge, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Yüksel Göktürk ile Hakan Yücetürk, İstanbul Hipodrom Müdürü Çetin Özdemir, Kurtel Ailesi ve Kıbrıs Gazileri de katılım gösterdi.

Kazanan jokey Ahmet Çelik'in koşu sonrası tjk.org'a verdiği özel röportaja ulaşmak için tıklayınız.

Gazi Koşusu öncesi Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi öğrencilerinin gerçekleştirdiği geleneksel bayraklı gösteri seyircilerin büyük beğenisini kazandı.

Erkek ve Dişi Tay Deneme Koşuları ile Kısrak Koşusu'nun ardından yılın dördüncü klasiği kabul edilen ve Triple Crown'ın (Üçlü Taç) da ikinci ayağını teşkil eden Gazi Koşusu'na bu yıl 3 yaşlı 21 safkan İngiliz tayı deklare olmuşken, koşu sabahı Tuğban İzzet Aksoy'a ait Jiminy Cricket isimli safkanın Komiserler Kurulu kararıyla start almayacağı ilan edildi. Böylece 2'si dişi 20 tay kıran kırana bir mücadele için piste çıktılar.

Kazanan The Last Romance'ın ekürisi Ghost Pasha, startla birlikte temposunu artırarak rakiplerinin önünde uzak farklı bir liderlik temin etti. Onu Matbaacı ikincilikte takip ederken son virajda farklar kapanmaya başladı. Son düzlüğe iç kulvarda çıkarak mesafe kaybetmeyen The Last Romance, jokeyi Ahmet Çelik'in teşvikleriyle liderliği rahatlıkla aldı ve son 400 metrede farkı açmaya başladı. Kısrak Koşusu (G1) galibi safkan böylece potoyu rakiplerinin önünde geçerken, son 100'de gerilerden çok etkili bir sprinte kalkan Kuzey Kafkasyalı, Mehmet Akif Ersoy Koşusu'nun (G2) ardından Gazi Koşusu'nu da ikincilikle tamamladı. Triple Crown (Üçlü Taç) şansının devamı için ter döken Dişi Tay Deneme (G1) galibi Hürat, onun 1,5 boy farkla gerisinde üçüncülüğe yerleşirken, Mehmet Akif Ersoy Koşusu (G2) galibi Scoutleo da müthiş bir sprint yaparak burunla dördüncülüğü kurtardı.

Bu tarihi koşuyu kazanan at sahibi; birincilik ikramiyesi, kayıt tutarları, taksit ücretleri ve at sahibi primi olmak üzere, yetiştiricilik primi hariç, toplam 2.393.835 TL kazanç elde ederken, ikincilik için 660.000 TL, üçüncülüğe 330.000 TL, dördüncülük için ise 165.000 TL ikramiye dağıtıldı.

TJK Başkanı Serdal Adalı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde birbirinden önemli Grup koşuların gerçekleştiği bu yarışçılık bayramında, yarışseverlerin yanı sıra atçılık camiasının önde gelenleri, iş ve sanat dünyasından önemli isimler, politikacılar ve devlet erkanı da hipodromdaki yerlerini aldı. 35 bin civarında ziyaretçinin katılım gösterdiği Veliefendi Hipodromu, tarihinin en kalabalık günlerinden birini yaşadı.

Dolu dolu bir etkinlik programı...

İstanbul Veliefendi Hipodromu piknik alanında Nescafe, Redbull ve Indomie Noodle sponsorluğunda çeşitli ikramlar dağıtılırken, Pony Club başta olmak üzere tuval ve yüz boyama gibi çocuk aktiviteleri gerçekleştirildi.

Ayrıca Alem FM Müzik Yayını, canlı müzik performansları, Renkli Kortej, Keman Show, Pandomim, Jonglör ve Zeybek Gösterileri ile Bold Pilot'ın oğlu Ganesh'in yer aldığı Atlı Selfie etkinliği hipodromun her bir köşesini hareketlendirerek tüm yarışseverlere dolu dolu bir gün yaşattı.

Bu tarihi günde ulaşım sponsoru olan AUDI, hipodromun Yenimahalle kapısından giriş yapan davetliler için VIP hizmeti verdi.


Bu festivalin gelenekselleşen etkinliklerinden bir diğeri olan 93. Gazi Koşusu'nun En Şık Davetlisi ödül töreni, son koşudan hemen önce Hilal Ergenekon'un sunuculuğunda Şeref Tribünü'nde gerçekleşti. En Şık Hanımefendi seçilen Buket Bayman ve En Şık Beyefendi unvanına layık görülen Anıl Sönmez'e TJK Genel Müdür Yardımcısı Burak Konuk ile Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdiresi Aylin Sevim, Network'ten 5000 TL'lik hediye çeki takdim ettiler.

Güne özel yayınlar...

10 koşulu yarış programının yanı sıra jokey odası, padok ve hipodromun çeşitli noktalarından yayınlar yapan TJK TV, özel röportajlar ve usta yorumcuların katkılarıyla ekran başındaki yarışseverlere bu özel günü tüm detaylarıyla aktardı. TAY TV ile yapılan ortak yayında yaklaşık 100 kişilik canlı yayın ekibi çalıştı.

Digitürk 89. kanaldan ve HD olarak Digitürk 389. kanaldan ekranlara gelen festival programı; 2'si süper slow motion, 1'i drone, 1'i araç üstü takip, 1'i jimmy jib olmak üzere yaklaşık 30 kamerayla ekranlara taşındı. Ayrıca KANAL DTV100 ve TRT SPOR 93. Gazi Koşusu'nu naklen yayınlarken Lig RadyoAlem FM ve Radyo Spor da canlı yayınlarla bu heyecanı dinleyicilerine ulaştırdı.

İnternet kullanıcıları ise TJK TV YouTube kanalı üzerinden tüm koşu ve etkinliklere HD kalitesinde erişirlerken, atların koşuya hazırlandıkları eyerleme mahallinden yapılan 360 derece yayın da yine YouTube kanalımız üzerinden kullanıcılara sunuldu.

2019 yılı Gazi Koşusu, birçok alanda rekorlara sahne olarak unutulmazlar arasına girdi.


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019