Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

Hipodrom içerisinde uyulması gereken kurallar.

NORMALLEŞME SÜRECİNDE

HİPODROMLARDA ALINACAK ÖNLEMLER

VE UYULMASI GEREKEN KURALLAR

 

COVID-19 salgını nedeniyle, 20 Mart 2020 tarihinde ertelenen at yarışlarının tekrar başlayacağı 10 Haziran 2020 tarihinden itibaren normalleşme süreci kapsamında alınacak önlemler aşağıda belirtilmektedir.

 
İlan edilen önlemlerin tüm bireyler tarafından eksiksiz olarak uygulanması yarışların icrasının tehlikeye girmemesi açısından büyük önem arz etmektedir.

 

  1. Yarışlar ikinci bir duyuruya kadar seyircisiz gerçekleştirilecektir.

 

Hipodromlara erişim, Kulüp ve Derneklerin yöneticileri, personelleri ve Bakanlık tarafından görevlendirilen yarış komiserleri, hakemleri ve diğer teknik personeli ile at sahibi, antrenör, jokey, veteriner, nalbant ve seyislerle sınırlandırılacaktır.

 

Bu kişiler kesinlikle yanlarında misafir getiremeyeceklerdir.

 

  1. Hipodrom sınırları içindeki tüm kapalı alanlar dahil maske takılması, sosyal mesafeye uyulması ve tüm mahallerde bulunan el dezenfektanlarının sıklıkla kullanılması zorunludur.


Jokeyler koşu sırasında maske takmayabileceklerdir.

 

  1. Padok mahalline atın jokeyi ve seyisleri dışında at sahibi ve antrenör olmak üzere toplam iki (2) kişinin girişine izin verilecektir.

 

  1. Yarışların icrası seyircisiz olarak yapılacağından, aksi bir görüntüye fırsat vermemek için, atı koşan veya koşmayan at sahibi, antrenör ve seyislerin tribünde ve pist kenarında yarış izlemesine izin verilmeyecektir.

 

  1. Atı koşan at sahipleri ve antrenörler, kendilerine tahsis edilen salonlarda; atı koşan seyisler ise tribün içinde, kapalı devre TV’lerden, maske takma ve sosyal mesafe kuralına uyarak koşuları izleyeceklerdir.

 

Atı koşmayanlar ise, yarışların koşulduğu zaman dilimi içerisinde, sadece ahırlar bölgesinde bulunmaları gerekmektedir.

 

  1. Sağlık Bakanlığı tarafından gerek görülmesi halinde, jokeylere covid-19 testi yapılacaktır. Bununla ilgili süreç ayrıca ilan edilecektir.

 

  1. Jokey odasına, sadece yarış günü at binecek jokeylerin girişine izin verilecektir.

 

  1. Jokey odasında bulunan saunalar ve yatakhane bölümü kapalı olacak, gün içinde dezenfekte edilecek olan duş kabinleri açık kalacaktır.

 

  1. Kayıt sırasında kayıt bürolarında oluşacak kalabalığı önlemek için, kayıt ve deklarelerin gösterildiği ekranlar bu süreçte  kapalı tutulacaktır.

 

             Pandemi sürecinde at sahibi ve antrenörlerin online kayıt yapmaları, kalabalığı 

             önlemek açısından ciddi fayda sağlayacaktır.

 

  1. Maiden/Şartlı-1 koşularda, bölme ve/veya yedeklik kura çekimi sırasında kalabalık oluşturulmaması için kayıt bürosuna at ilgilileri alınmayacaktır.

 

  1. Yarıştan dönen atları karşılamak için pist girişinde atların ilgilileri tarafından kalabalık ortam oluşturulmasına ve birinci gelen atın ilgililerinin bir araya gelerek atla fotoğraf çekilmesine izin verilmeyecektir.

 

  1. Hipodrom sınırları içinde bulunan cafe,  restaurant, büfe vb. yerler, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Yeme - içme tesislerinde kontrollü normalleşme süreci ile ilgili, 20.05.2020 tarihinde yayınlanan genelge doğrultusunda hizmet vereceklerdir.

 

 

 

 

 

 


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019