Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

DEMOKRASİ VE HUKUĞUN ÜSTÜNLÜĞÜNE BAĞLIYIZ

15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizde yaşanan darbe niteliğindeki terörist girişim demokratik ve laik 

Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmak üzere devletimize ve bu vatanın sahibi ve bekçisi Yüce Milletimizin İradesine, Cumhuriyete, Demokrasiye, Anayasal düzene, Hak ve Özgürlüklere yönelik haince bir saldırı olarak geçmiştir. Çok şükür ki, gözü dönmüş vatan hainleri tarafından insafsız ve pervasızca yapılan bu alçak kalkışma çok kısa süre içerinde vatansever halkımızın vatanına sahip çıkması ve müdahalesi sayesinde millet-devlet dayanışması ile püskürtülmüştür.

Bu günlerde boyutu ve vahameti çok daha iyi anlaşılmaya başlanan bu haince kalkışmaya vatandaşlarımız Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Demokrasimize ve Cumhuriyetimize gelecek tehditlere karşı “Eğer bir gün çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin kurtarıcı kendiniz olun” çağrısının idraki ile tam zamanında karşı durmuştur. “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” ilkesini şiar edinen Yüce Halkımız kendisine, TBMM’ne ve devletin kurum ve kuruluşlarına yönelik saldırılar karşısında vücudunu kahramanca canı pahasına siper ederek halkın iradesinin sadece meşru zeminde siyasi mücadele ve demokratik yollarla değiştirilebileceğine inancını ortaya koymakta en ufak bir tereddüt göstermemiştir. Bu uğurda hayatlarını kaybeden Demokrasi Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, kederli aileleri ve milletimiz ile birlikte acılarını paylaşıyoruz. Demokrasi Gazilerimize de acil şifalar diliyoruz.

Atçılık camiası olarak, biz at sahipleri ve yetiştiriciler, Cumhuriyetimiz kurulduktan itibaren ülkemizin tüm yörelerinde yıllardır dil, din, ırk, cinsiyet, yaşam tarzı v.b unsurlarda en ufak bir ayrımcılığı aklına bile getirmeyerek milletimiz ve devletimizle ile birlikte cumhuriyet ve demokrasimize bağlı bir şekilde faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. “İnsan ve At Sevgisi” ortak paydasında birleşmiş ve yüreği sadece milletinin bekası için çarpan kurum ve bireyler olarak barış ve kardeşlik içerisinde ailelerimize ve topluma iş ve aş; ülke ekonomisine de katma değer yaratmaya devam ediyoruz, bundan sonrada devam edeceğiz.

Demokrasiye sahip çıkma adına, bu gün meydanları dolduran halkımızın ortaya koymuş olduğu gibi, ülkemizin en çok ihtiyacı olduğu durumlarda her zaman gösterileceğini bildiğimiz milli birlik ve beraberlik olgusu, Devletimizin bütün kurumlarıyla harekete geçirdiği kararlılık ve dirayet; iktidar ve muhalefet partileri, medya ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte tek yürek olarak vatan millet sevgisi ile dolu bir biçimde ortaya konan dayanışma bu ülkeye olan inancımızı perçinleyen unsurlardır.

Türkiye’de At sahipleri ve Yetiştiricilerimizi temsil eden bir sivil toplum kuruluşu, TYAYSD olarak, deklare ediyoruz ki; Atatürk ilke ve devrimlerine, gerçek ve eksiksiz Demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, milli egemenliğe dayalı parlamenter sisteme, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile belirlenen Anayasal sisteme, laik-demokratik Cumhuriyete sonuna kadar bağlıyız. Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve bütünlüğünü bozmaya ve demokrasiyi yok etmeye yönelik her türlü vesayete, darbe ve darbe girişimine karşıyız. Ülkemiz ve milletimiz için bir milat olduğuna inandığımız 15 Temmuz’daki başarısız kalkışmanın ardından her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olarak, geleceğimize ve demokrasimize sahip çıkma kararlılığımızı sürdüreceğiz.

TÜRKİYE YARIŞ ATI YETİŞTİRİCİLERİ VE SAHİPLERİ DERNEĞİ

 

 


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019