Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

TYAYSD Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

TÜRKİYE YARIŞ ATI YETİŞTİRİCİLERİ VE SAHİPLERİ

DERNEĞİ OLAĞANÜSTÜ TÜZÜK TADİLİ

GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

 

Derneğimizin Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurul toplantısı 6 Mart 2022 Pazar günü saat:10.05’da Dernek II. Başkanımız Ş. Turgay KOP tarafından yeterli sayıya ulaşıldığını belirterek açılış konuşması ile başladı.

 

Daha sonra üyelerimiz tarafından verilen Sayın Selman Taşbek (başkan), Sayın Süleyman Defineci (katip üye) ve Sayın Erdem Mutlu’nun (katip üye) isimlerinin bulunduğu önerge Genel Kurul üyelerinin oy birliği ile Divan Kurulu oluşturuldu.

Divan Başkanı Gündem gereği Genel Kurulu, Ulu Önderimiz ATATÜRK, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve aramızdan ayrılan arkadaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşu yapıldı ve ardından Ulusal Marşımız okundu.

 

Gündem’in 4. Maddesi gereğince Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Tüzük Tadilinin Görüşülmesine geçildi. Genel Kurul üyelerine de Tüzük Tadilinde 2/3 (üçteiki) çoğunluk sebebi ile değişilmesi istenen gündemdeki maddeler üzerine II. Başkan Ş.Turgay KOP gündemdeki maddeler ile ilgili gerekçelerini içeren açıklamalar yaptı.

 

Divan Başkanı Sayın Selman TAŞBEK tarafından Genel Kurula değişmesi istenen maddeleri,

 

Eski hali

GENEL KURULUN GÖREV VE YETKİLERİ

Madde 16- Genel Kurulun başlıca görevleri ve yetkileri şunlardır:

 

h) İktisadi ve Ticari İşletmeler ya da Kuruluşlar ya da Fonlar veya Komisyonlar ve Yardımcı komisyonlar oluşturulmasına, Yarış Atı Sahipleri Kıdem Tazminatı Fonu sağlıklı çalışmasına tedbir ve kararlar almak ya da kurulacak İktisadi ve Ticari İşletmeler, Fonlar, Yardım Sandıkları, Dayanışma Sandıkları, Komisyonlar, Yardımcı komisyonlar, Yarış Atı Sahipleri Kıdem Tazminatı Fonu ile ilgili Yönetmeliklerinin hazırlanması işletilmesi, yönetilmesi ve idaresi için Yönetim Kuruluna yetki vermek,

 

Yeni hali

GENEL KURULUN GÖREV VE YETKİLERİ

Madde 16- Genel Kurulun başlıca görevleri ve yetkileri şunlardır:

 

h) İktisadi ve Ticari İşletmeler ya da Kuruluşlar ya da Fonlar veya Komisyonlar ve Yardımcı komisyonlar oluşturulmasına, Yarış Atı Sahipleri Kıdem Tazminatı Fonu sağlıklı çalışmasına tedbir ve kararlar almak ya da kurulacak İktisadi ve Ticari İşletmeler, Fonlar, Yardım Sandıkları, Dayanışma Sandıkları, Komisyonlar, Yardımcı komisyonlar, Yarış Atı Sahipleri Kıdem Tazminatı Fonu ile ilgili Yönetmeliklerinin hazırlanması işletilmesi, yönetilmesi ve Fon kesinti oranının belirlenmesi için Yönetim Kuruluna yetki vermek,

 

Eski Hali

YARIŞ ATI SAHİPLERİ KIDEM TAZMİNATI FONU YÖNETMELİĞİ DEĞİŞEN MADDELERİ

Madde 6. FONDAN YARARLANMA KOŞULLARI

 

Yarış Atı Sahipleri Kıdem Tazminatı Fonundan yararlanma koşulları aşağıdaki gibidir:

 

Yarış Atı Sahipleri Kıdem Tazminatı Fonundan yararlanacak kişinin:

 

Yeni Hali

YARIŞ ATI SAHİPLERİ KIDEM TAZMİNATI FONU YÖNETMELİĞİ DEĞİŞEN MADDELERİ

Madde 6. FONDAN YARARLANMA KOŞULLARI

 

Yarış Atı Sahipleri Kıdem Tazminatı Fonundan yararlanma koşulları aşağıdaki gibidir:

 

Yarış Atı Sahipleri Kıdem Tazminatı Fonundan yararlanacak kişinin:

 

7-a-)At Sahiplerinin Dernek ve Kuruluşlarına Kesinlikle vadesi geçmiş borcunun olmaması,

 

b-)At Sahipleri, Dernek ve Kuruluşlarına borçlarından dolayı Yapılandırma yapmış olup, yapılandırma kurallarına uyması halinde yararlanabilirler.

 

Eski hali

Madde 7. FONUN GELİRLERİ

 

1-Taahhütname imzalamak suretiyle Kıdem Tazminatı Fonuna iştirak eden at sahiplerinin müsabakalarda dereceye giren atlarının kazandığı ikramiyelerinden yapılacak %05 (bindebeş) oranındaki kesintiler,

 

2-At Sahiplerinden taahhütname imzalayıp Kıdem Tazminatı Fonuna iştirak edenlerin yarışlarda dereceye girecek ve 1., 2., 3. ve 4’üncü olarak atlarından elde edilecek yarış ikramiyelerinden %05 (bindebeş)’lik kısmı, yarış sonrası yapılacak ödemeler esnasında Türkiye Jokey Kulübü muhasebesi tarafından kesilir ve işbu Fon Yönetmeliği hükümlerine göre tesis edilecek hesaba aktarılır.

 

Yeni hali

Madde 7. FONUN GELİRLERİ

 

1-Taahhütname imzalamak suretiyle Kıdem Tazminatı Fonuna iştirak eden at sahiplerinin müsabakalarda dereceye giren atlarının kazandığı ikramiyelerinden yapılacak % 1(yüzdebir) oranındaki kesintiler,

 

2-At Sahiplerinden taahhütname imzalayıp Kıdem Tazminatı Fonuna iştirak edenlerin yarışlarda dereceye girecek ve 1., 2., 3., 4. ve 5’inci olarak atlarından elde edilecek yarış ikramiyelerinden          % 1 (yüzdebir)’lik kısmı, yarış sonrası yapılacak ödemeler esnasında Türkiye Jokey Kulübü muhasebesi tarafından kesilir ve işbu Fon Yönetmeliği hükümlerine göre tesis edilecek hesaba aktarılır.

 

Eski hali

Madde 8. GELİRLERLE İLGİLİ DİĞER HÜKÜMLER

 

2-At Sahiplerinin atlarının kazanacağı ikramiyelerden yapılacak %05 (bindebeş) oranındaki kesinti miktarı Dernek Yönetim Kurulunun kararı ile eksiltilebilir.

 

3-Fon gelirlerinin Dernek Yönetim Kurulu tarafından yeterli görülmesi halinde, Yönetim Kurulunca belirli süreler için yarış ikramiyelerinden yapılmakta olan kesintiler gerektiğinde durdurulabilir.

 

Yeni hali

Madde 8. GELİRLERLE İLGİLİ DİĞER HÜKÜMLER

 

2-At Sahiplerinin atlarının kazanacağı ikramiyelerden yapılacak      % 1 (yüzdebir) oranındaki kesinti miktarı Dernek Yönetim Kurulunun kararı ile Fon gelirlerinin yeterlilik durumu göz önünde tutularak arttırılabilir veya eksiltilebilir.

 

3-Yönetim Kurulunca belirli süreler için yarış ikramiyelerinden yapılmakta olan kesintiler gerektiğinde durdurulabilir.

 

tek tek okunarak Genel Kurulun oyuna sunuldu. Neticede “ Tüzüğümüzün Madde 16. (h) bendi  değişerek Yönetim Kurulları Fon Kesinti miktarını belirlemek için yetkilendirildi ve Yarış Atı Sahipleri Kıdem Tazminat Fonu Yönetmeliğinde değişmesi önerilen maddeler oy birliği ile “ kabul edildi..

 

Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nin 06.03.2022 tarihinde Toplanan Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurul'unda kabul edilen tüzük maddeleri yasal gereklerin yerine getirildiği tarihte yürürlüğe girer.


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019