Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

MACAU Koşusu’nda birinciliğe ATEŞİN KANATLARI uzandı

Macau Jokey Kulübü adına düzenlenen koşu, Uluslararası Yarış festivalimizin ikinci günü olan 8 Eylül Pazar günü, İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleşti.

Karşılıklı olarak düzenlediğimiz geleneksel koşulardan bir diğeri olan Macau Jokey Kulübü Koşusu (KV-6), 3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak, 8 tayın katılımıyla gerçekleşti. Startı saat 14.30'da verilen bu önemli koşuyu, Adem Erdölek'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu doru erkek tay ATEŞİN KANATLARI (Mendip - Ayva Sarı / Anabaa Bluejokeyi Akın Sözen ile kazandı.

ATEŞİN KANATLARI’nın soy kütüğü bilgileri için tıklayınız.

Çim pistte 1200 metre mesafede koşulan yarışın ikinciliğini,son metrelerde ciddi ataklar sergileyen SILVER WOLF (Luxor - Wind Girl / Sri Pekan) elde ederken, NIPPON (Three Valleys - Azumi / Sri Pekan) üçüncü, REY (Kaneko - Emine Hanım / Distant Relative) ise tabelayı tamamlayan isim oldu.

61.000 TL ikramiyeli koşuda kazanan ATEŞİN KANATLARI için bitiriş derecesi  1.11.24 olarak kayıtlara geçerken, farklar  Boyun - 1,5 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

2019 yılı Macau Koşusu'nu izlemek için tıklayınız.

Saat 14.30’daki koşunun ardından düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına, Yüksek Komiserler Kurulu ve TJK Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özbelge'ye kupasını, Macau Jokey Kulübü Uluslararası İlişkiler ve Yarışçılık Müdürü Marie May Low Hang verdi.

Marie May Low Hang ayrıca, safkanın antrenörü Batuhan Turgul'a ve jokeyi Akın Sözen'e de plaketlerini takdim etti.

Törene, TJK Genel Sekreteri Sadettin Atığ da katıldı.

 

 

MACAU JOKEY KULÜBÜ

Çin’in iki özel yönetim merkezinden biri olan Macau, geleneksel Çin ve Avrupa kültürlerini bir araya getiren ve kendine has karakteri olan bir şehirdir.

1989 yılında  Macau Trot Kulübü el değiştirerek Macau Jokey Kulübü oldu ve bu değişim o zamanlar Portekiz’in sömürgesi olan Macau’da düz koşuların başlangıcı oldu.

Macau Jokey Kulübü yönetimine 1991 yılında Dr. Stanley Ho’nun liderliğinde bir kurul getirildi.

Macau Jokey Kulübü tüm yıl boyunca yarışlar düzenlemektedir. Genelde Cuma günleri gece yarışı ve hafta sonları gündüz yarışı olmak üzere (%50 çim ve %50 kum) haftada iki yarış günü vardır. Yarış programında her yıl Ağustos ve Eylül aylarında pek çok önemli yarış bulunmaktadır ve bu yarışlar içerisinde en yüksek ikramiyeli koşu,  2.600.000 Hong Kong Doları ikramiyeyle (yaklaşık 335.850 US$) yerli bir G1 koşusu olan “Macau Derbisi”dir.

Macau Jokey Kulübü’nün misyonları arasında, dünya çapında diğer yarış otoriteleriyle ilişkileri ve yarışçılık sektörünü geliştirmek yer almaktadır.

Macau Jokey Kulübü yaklaşık 800 çalışanı ile Macau’nun en büyük özel firmaları arasında yer almakta ve çeşitli Yardım kuruluşlarını desteklemede çok aktif bir rol oynamakta ve yerel öğrencilere burs vermektedir.


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019