Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

64. Dişi Tay Deneme Koşusu'nu HÜRAT kazandı.

93. Gazi Koşusu yolunda, 3 yaşlı safkan dişi İngiliz taylarının en önemli sınavlarından biri olan ve sezonun da ilk klasik koşusu olma özelliğine sahip 2019 yılı Dişi Tay Deneme Koşusu; Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı da kutladığımız 19 Mayıs Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleşti.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/19519disitaydnm1.jpg

2013 yılında CELERITAS, 2014 yılında SUZI GOLD, 2015 yılında BİCİ BİCİ, 2016 yılında SILENT CAT, 2017 yılında MISS HELIN ve son olarak 2018 yılında VALENCIA isimli safkanların birincilik kürsüsünde yer aldığı Dişi Tay Deneme Koşusu (Açık-G1/D) bu yıl      19 Mayıs Pazar günü düzenlendi. 93. Gazi Koşusu yolunda, dişi tayların en önemli sınavlarından biri olan bu koşu, geçmiş yarış performansları parlak tayların kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Murat Dıragumandan’ın sahibi, Oğuz Yalçın’ın da yetiştiricisi olduğu HÜRAT (Torok - Esmerbal / Okawango) ortalarda takip ettiği yarışın son düzlüğünde içerden yaptığı ataklarla önlere düştü ve koşuya tempo veren THE LAST ROMANCE ile liderlik mücadelesine girişti. Son 100 metreye girildiğinde dıştan gelen LUCKY FOOT’a rağmen liderliği devralarak yarım boy farkla koşuyu kazanmayı başardı.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/19519disitaydnm2.jpg

Gökhan Kocakaya idaresinde piste çıkan, Metin Acar antrenesindeki HÜRAT, yarış hayatına 22 Haziran 2018’de Maiden'den çıkarak başlamıştı. Ardından Morocco Sorec (KV-6) ve SİAYSD (G2) Koşularında dördüncülük elde etmiş, Yusuf Dikman Koşusu’ndaki (KV-6) ikinciliğinden sonra Şevket Belgin Koşusu’nu (KV-7) kazanarak yılı noktalamıştı. Bu sezona 19 Nisan’daki F.Derya Beşikçi Koşusu (KV-8) ikinciliğiyle start veren safkan tam bir ay sonra bugün ikinci kez piste çıktı ve toplamdaki 3. galibiyetine ulaştı.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/disitayd19519a.jpg

Yarışçılığımızda hem Dişi Tay Deneme Koşusu, hem de Gazi Koşusu'nu kazanmış 5 safkan bulunmaktadır. Bunlar; 1967 - SELTEN, 1971 - MINIMO, 1975 - MAYİDE, 1997 - FAIR TAIL ve son olarak 2000 - MYSTICAL STORM'dur. 

Türk yarışçılığının gelişimine katkı sağlamak amacıyla, 2008 yılından itibaren ülkemizde de "Triple Crown" uygulaması başlatılmış olup, 1.650.000 TL ekstra ikramiyesi bulunmaktadır. Bir İngiliz tayının bunu başarabilmesi için Dişi / Erkek Tay Deneme, Gazi ve Ankara Koşularını kazanması gerekmektedir. Bu sürecin 2019'daki ilk ayağı olan Dişi Tay Deneme Koşusu, normal (3,3) çim pistte 1600 metre mesafe üzerinden düzenlendi. Toplam ikramiyesi  969.000 TL, toplam yetiştiricilik primi 266.475 TL olan ve birincilik ikramiyesinin 570.000 TL olarak belirlendiği koşuya 12 tay katılım gösterdi.

Yılın 5 klasik koşusundan biri olan Dişi Tay Deneme’de ikincilik, yarışı uzun süre önde götüren Halis Karataş idaresindeki, 4 Grup koşu galibi THE LAST ROMANCE (Tizway - Cumulus / Kingmambo) isimli safkanın oldu. Onların dışından Selim Kaya ile LUCKY FOOT (After Market - Justin Time / Bin Ajwaad) üçüncülüğe girerken, Özcan Yıldırım’la koşuya katılan QUEEN OF PROTI (Kurtiniadis - Transatlantic / Sri Pekan) de tabelayı tamamladı.

Yılın dişi tayı olan HÜRAT için koşudaki bitiriş derecesi 1.35.60 olarak kayıtlara geçti ve farklar 1/2 Boy - 1/2 Boy - 7 Boy şeklinde sonuçlandı.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/disitayd19519d.jpg

Şeref Tribünü’nde düzenlenen törende, kazanan tayın sahibi Murat Dıragumandan, kupasını TJK Başkanı Serdal Adalı’nın elinden aldı.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/disitayd19519e.jpg

Safkanın antrenörü Metin Acar’a plaketini TJK Genel Sekreteri Sadettin Atığ verdi.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/disitayd19519f.jpg

TJK Genel Saymanı Adil Mert Kaya ise safkanın jokeyi Gökhan Kocakaya’ya plaketini verdi.

Kupa törenine YKK Üyesi ve TJK Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özbelge, TJK Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Göktürk ve TJK Yönetim Kurulu Genel Koordinatörü Dr. Ender Aydıner’de katıldı.

Jokeylik kariyerinde ikinci kez Dişi Tay Deneme Koşusu kazanma başarısı gösteren Gökhan Kocakaya, “Yarış içerisinde Hürat ile iletişimimiz mükemmel ilerledi, yarış da istediğimiz gibi gidince arzuladığımız sonucu aldık. Son düzlüğe de moralli girdiğimizi hissedince her şey kendiliğinden gelişti. Atımız, ihtiyacım olan yerde gerekli reaksiyonu göstererek bizi bu önemli koşuda zafere taşıdı” ifadelerini kullandı.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/disitayd19519g.JPG

Triple Crown’ın ilk ayağını başarıyla geçen tayın sahibi Murat Dıragumandan ise, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda bu önemli koşuyu kazanmak daha da mutluluk verici. Atımızı taylığından bu yana bu yarışlara hazırlıyorduk. Kışı iyi geçirdik. Hedeflerimizin ilk ayağını tam istediğimiz gibi geçtik, sırada Kısrak Koşusu var. Tayımıza son derece güveniyoruz, bundan sonraki mücadelelerde yolumuza Gökhan Kocakaya ile devam edeceğimizi belirtmek isterim” diye konuştu.

 


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019