Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

Anneler Günü Koşusu’nu TAÇSER kazandı.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Anneler Günü, Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanmaktadır. Bizleri dünyaya getirip binbir güçlük ve fedakârlıkla hayata hazırlayan, yaşam boyu karşılaştığımız en sıkıntılı günlerde bile sığınacağımız tek güvenilir liman olarak kalan sevgili annelerimiz adına 12 Mayıs Pazar günü düzenlenen   Anneler Günü Koşusu (Açık-G1/DHT/D), İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda günün en önemli mücadelesiydi.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/annelergunuk12519d.jpg

2001 yılından bu yana 19. kez düzenlenen, 4 yukarı yaşlı Arap kısraklarına mahsus bu müstesna koşuya 13 klas safkan katıldı. Nimet Arif Kurtel’ in sahibi olduğu, Anadolu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi TAÇSER(Tamerinoğlu - Yazgünü / Halid) son metrelerde dış kulvardan sergilediği etkili ataklarla birinciliğe uzanan isim oldu. Kemal Demir’ in antrenesindeki safkan, jokeyi Ahmet Çelik idaresinde piste çıkmıştı.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/annelergunuk12519c.jpg

Kariyerinin 19. startında 6. galibiyetine uzanan 5 yaşındaki kır kısrak daha önce Halide Edip Adıvar (G3) ve Nilüfer Hatun (A3) Koşularında da birincilik elde etmişti.

Çim pistte düzenlenen 1600 metre mesafeli koşuda jokeyi Mustafa Çiçek ile start alan VARLIKLI (Turbo - Hanedan / Halid) rakibiyle birlikte kalktığı sprint sonucunda yarım boy farkla ikinciliğe yerleşti. Geçtiğimiz yılın Cahide Koşusu (G2) galibi ULUBAŞ (Uçanbey - Yiğit Kız / Emiroğlu) jokeyi Özcan Yıldırım’la üçüncülükte kendine yer bulurken, BEYZA SULTAN (Özgünhan - Bersun / Batyskaf) da aprantisi Doğukan Sav idaresinde tabelayı tamamladı.

380.000 TL birincilik ikramiyeli mücadelede kazanan TAÇSER için bitiriş derecesi 1.46.29 olurken farklar: 1/2 Boy - 1,5 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/annelergunuk12519e.jpg

Bu heyecanlı mücadelenin ardından Şeref Tribünü’nde Türk Anneler Derneği temsilcileri ile TJK kadın Asli Üyeleri ve TJK Asli Üyelerinin hanımlarının da katıldığı kalabalık bir kupa töreni düzenlendi. Kazanan atın sahibi Nimet Arif Kurtel’e kupasını Türk Anneler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Merkezî Şube Başkanı Leman Varnacı verdi.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/annelergunuk12519g.jpg

Safkanın antrenörü Kemal Demir, plaketini Türk Anneler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Remziye Sonsaat’in elinden aldı.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/annelergunuk12519h.jpg

Türk Anneler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gül Çuhadar ise kazanan atın jokeyi Ahmet Çelik’e plaketini verdi.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/annelergunuk12519i.jpg

TJK Asli Üyesi Gülnur Gülerce’ de günün anısına Leman Varnalı’ ya bir buket çiçek takdim etti.

 

 


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019