Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

57. TBMM Koşusu’nu DENİZİM kazandı.

Safkan Arap atlarına mahsus, yılın en önemli yarışlardan biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Koşusu, bu sene 57. kez düzenlendi. Kariyerleri başarıyla dolu 4 yukarı yaşlı  14 safkan bu prestijli kupaya uzanabilmek için, 11 Mayıs Cumartesi günü             Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda piste çıktı.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/tbmm500gg11519.jpg

Milli iradenin tecelli ettiği Meclisimiz adına ilk kez 1959 yılında düzenlenen bu koşu, yıllık yarış programının en ciddi duraklarından biri ve Arap atları için de Triple Crown’ın ilk ayağıdır. Bu yıl 820.000 TL birincilik ikramiyesi belirlenen TBMM Koşusu’nda zafere uzanan safkan, Sabri Aksu’ nun sahibi olduğu, Anadolu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi DENİZİM (Altaha - İlkehanım /Yelhan) oldu.

 

 

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/dena1105.jpg

Nihat Kaya tarafından antrene edilen 6 yaşındaki kır at, jokeyi Akın Sözen idaresinde son 200’e doğru gelinirken atağa kalktı, liderliği rakiplerinden devralıp potoya süzüldüğü sırada en dıştan müthiş bir sprint atan ALTINCI HİS’ e yakalandı. Ancak aldığı avantajı koruyarak bitiş çizgisine rakibinin burun farkıyla önünde ulaşmayı başardı.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/57tbmm11519b.jpg

3 yaşlılığında kazandığı Cumhuriyet, Haralar ve Hatay Koşularının ardından dördüncü G1 galibiyetine ulaşan DENİZİM; TBMM Koşusu’na ilk kez 2017 yılında katılmış ve üçüncülük elde etmiş, 2018 yılında ise beşinci olarak tabela dışında kalmıştı.

Çim pistte 1600 metre mesafede koşulan yarışı, startta 2 boy oyalanmasına rağmen sonlarda sergilediği güçlü ataklarla ALTINCI HİS (Özgünhan - Serengül / Sergen) ikinci sırada tamamladı. Jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde mücadele veren safkan geçtiğimiz yıl bu koşuda üçüncülükte yer almıştı. Baştan sona büyük heyecana sahne olan yarışı uzun süre lider götüren YELTAY (Güntay - Yeldem / Pegasus) Mehmet Akyavuz’la üçüncülükte kalırken, BATMANASLANI (Tamerinoğlu - Kırsultan / Demirkır) da Halis Karataş ile dördüncü olarak tabelayı tamamladı.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/57tbmm11519c.jpg

57. Türkiye Büyük Millet Meclisi Koşusu’nda kazanan safkan için bitiriş derecesi 1.46.51 olarak kayıtlara geçerken, farklar: Burun - 1 Boy – Burun şeklinde oluştu.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/denb1105.jpg

Saat 16.30’daki koşunun ardından Şeref Tribünü’nde düzenlenen törende, kazanan atın sahibi Sabri Aksu’ya kupasını, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’u temsilen, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Levent Gök verdi.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/denc1105.jpg

Kazanan DENİZİM isimli safkanın antrenörü Nihat Kaya plaketini, Ak Parti Kars Milletvekili ve Tarım, Orman Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç verirken, jokey Akın Sözen’e ise plaketini, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko verdi.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/dend1105.jpg

Kupa törenine, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Tarım, Orman Köyişleri Komisyonu Üyesi İbrahim Halil Yıldız, Yüksek Komiserler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, TJK Genel Sekreteri Sadettin Atığ ve TJK Asli Üyesi Hayrettin Karamazı ile davetliler de katıldı.


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019