Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

Yarışseverler Koşusu’nun galibi PADRE PADRONE oldu

Atçılık sektörünün başlıca unsurlarından “yarışseverlerimiz” adına uzun bir aranın ardından yeniden tertiplenen Yarışseverler Koşusu (Açık-A3), 1 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleşti. Tüm yarışseverlerimizi temsilen hipodromda ağırlanan 6 yarışseverimiz ve aileleri, İstanbul Komiserler Kurulu’nu ziyaret edip yarışlarla ilgili bilgi aldılar. Ayrıca padok ve eyerleme mahallini gezerek atların hazırlık çalışmalarına tanıklık ettiler. Bu özel günde güzel havayı fırsat bilen İstanbulluların doldurduğu Veliefendi Hipodromu’nda keyif dolu bir gün yaşandı.

 

http://medya.tjk.org/haberftp/2019/yarissever1519a.jpg

 

İstanbul İlkbahar-Yaz sezonunun 7. yarış gününde düzenlenen 143.000 TLikramiyeli yarış saat 17.30’da start aldı. 9 koşulu programın 8. mücadelesi olarak 1600 metre çim pistte, 3 yaşlı İngiliz taylarına mahsus tertiplenen koşuya, birbirinden iddialı 11 safkan katıldı. Son olarak 1995 yılı yarış takviminde kendisine yer bulan Yarışseverler Koşusu’nu,Duygu Fatura’nın sahibi, Emir Alkaş’ın da yetiştiricisi olduğu doru erkek tay PADRE PADRONE (Thewayyouare - Ribella / Revoque), jokeyi Gökhan Kocakaya’yla kazandı. Selçuk Taşbek antrenesindeki, 2018 yılı Karayel Koşusu (G1) galibi safkanın kariyerinde ayrıca, Kraliçe II.Elizabeth (G2) ve II.İnönü (G3) Koşusu ikincilikleri bulunuyor.

 

http://medya.tjk.org/haberftp/2019/yarissever1519b.jpg

 

http://medya.tjk.org/haberftp/2019/yarissever1519c.jpg

 

Sezonun klasik yarışlarının provası niteliğini de taşıyan mücadelede JIMINY CRICKET (Victory Gallop - Allure D’amour / Giant’s Causeway) jokeyi Ayhan Kurşun’la ikinci, PERFECT RUNNER (Perfect Storm - Rapunzel / Victory Gallop) Müslüm Çelik idaresinde üçüncü, LONG RUNNER (Gio Ponti - Borrowing Base / Personal Flag) da jokeyi Ahmet Çelik ile dördüncü oldu ve tabela bu şekilde tamamlandı.

PADRE PADRONE’nin 1.36.44’lük bitiriş derecesiyle kazandığı koşuda farklar 2 Boy - 3 Boy - Burun olarak sonuçlandı.

 

http://medya.tjk.org/haberftp/2019/yarissever1519d.jpg

 

Mücadeleden sonra Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen seremonide kazanan atın sahibi ve aynı zamanda TJK Asli Üyesi Duygu Fatura’ya kupayı yarışseverlerimizi temsilen Ayhan Hançer takdim etti.

 

http://medya.tjk.org/haberftp/2019/yarissever1519e.jpg

 

Törene, TJK Genel Saymanı Adil Mert Kaya, TJK Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Göktürk ile TJK Yönetim Kurulu Genel Koordinatörü Dr. Ender Aydıner, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanımız ve TJK Asli Üyesi Talip Öztürk, TYAYSD II. Başkanı Turgay Kop, TJK Genel Müdürü Tuncel Aydın, TJK Genel Müdür Yardımcısı Burak Konuk, At Yarışı Yazarları Derneği Başkanı Reşat Köstem, TAY TV Genel Müdürü ve At Yarışı Yazarları Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Cantınaz, İstanbul Hipodrom Müdürü Çetin Özdemir, yarışseverlerimizi temsilen Mert Alpaya, Ali Çağlayan, Alparslan Adıyaman, Hasan Karagülle, Hüseyin İlhan ve aileleri de katılım gösterdi.

 

http://medya.tjk.org/haberftp/2019/yarissever1519f.jpg

 


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019